top of page

cbr next

Door journalistiek bureau Maters Hermsen werd Studio Goedhart begin februari 2022 gevraagd een basisontwerp te maken voor het personeelsblad van het CBR. We ontwikkelden samen een 0-nummer from scratch. Met een dashboard, heldere navigatie en urgente verhalen en interviews. Uitgangspunten: Maak een fris, modern blad, met een menselijke tone of voice. Een mooie combinatie van zakelijk en menselijk. 


Want dát is wat het CBR graag wil: regelgeving hanteren mét menselijke maat. Dit gevoel vind je nu dus terug in deze typografie en opmaak. Stoere schreefloze kopletters in combinatie met de vriendelijke swingende moderne schreef. Dit contrast komt ook tot uiting in vorm en beeld. 

Het CBR verzorgt niet alleen de rijbewijzen op de weg, maar laat heel Nederland bewegen te land, ter zee en zelfs in de lucht. Dit willen we laten zien en uitstralen. Dat doen we bijvoorbeeld door voortaan mee te gaan op beeldreportage tijdens een examen op een schip of helikopter.


De doelgroep is dus vrij breed, want het blad is voor alle afdelingen van de organisatie bedoeld. Van de examinator in de auto, tot de staf op kantoor. Motto's van het bedrijf zijn 'Samen vooruit' en 'Veilig thuis'. We geven in het blad de organisatie een gezicht. Het CBR was erg enthousiast over het voorstel en ze gaan deze opmaak samen met Maters Hermsen ontwikkelen tot een echte uitgave. Hier zie je enkele schetsen voor het stramien.

bottom of page